mamaplus

O vedetă a folosit sperma înghețată a fiului ei mort pentru a aduce pe lume o fetiță

-
//
06.04.2023

O cunoscută actriță și vedetă de televiziune din Spania, Ana Obregon, în vârstă de 68 de ani, a spus că fiica ei proaspăt adoptată a fost concepută folosind sperma înghețată a fiului ei mort și este de fapt nepoata ei, reaprinzând o dezbatere asupra bioeticii mamelor-surogat și a dreptului copiilor la viață privată în Spania, relatează Reuters, conformhotnews.ro.

mamaplus

Bebelușul în vârstă de câteva săptămâni, pe nume Ana Sandra, s-a născut dintr-o mamă surogat identificată miercuri de revista Lecturas ca fiind o cubaneză care locuiește în Miami, Florida.

„Această fată nu este fiica mea, ci nepoata mea”, a declarat actrița TV Ana Obregon pentru revista ¡Hola! într-un interviu, pozând cu copilul pentru coperta.

„Dacă aceasta a fost ultima dorință lăsată prin testament a fiului meu, cum aș putea să nu o fac?” a spus ea, adăugând că numai părinții care au pierdut un copil au dreptul să își exprime o opinie în această privință.

Singurul copil biologic al lui Obregon, fiul ei Aless Lequio, a murit de cancer în 2020, la vârsta de 27 de ani. El era rudă, pe linia tatălui său, cu regele Spaniei Felipe al VI-lea.

Revista ¡Hola! a scris pe 29 martie că Obregon a adoptat un copil născut printr-o sarcină surogat în Miami, stârnind o dezbatere în Spania unde toate formele de maternitate de tip surogat – inclusiv cel numite „altruiste” în care nu sunt acordați bani – sunt ilegale.

În urma acelei știri, mai mulți miniștri au criticat practica.

„Este o formă de violență împotriva femeilor”, a spus ministrul Egalității, Montero, adăugând că există o „discriminare clară a sărăciei” în ceea ce privește femeile care devin mame surogat din cauza nevoilor financiare.

Nici actrița și nici agenția ei nu au răspuns la o solicitare de comentarii a Reuters.

Obregon a spus pentru ¡Hola! că procedura nu este controversată în Statele Unite.

„Oamenii de aici sunt deschiși la minte, dar în Spania, Doamne, suntem în ultimul secol”, a spus ea, adăugând că fiul ei și-a dorit inițial cinci copii, așa că nu poate exclude alte nașteri prin mame-purtătoare folosind sperma acestuia.

Obregon a devenit cunoscută în anii 1980 și a jucat în sitcom-uri spaniole la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000. De asemenea, a avut scurte apariții în seriale americane precum „The A-Team”, „Who’s The Boss?” și „General Hospital”.

Miercuri, ea a spus pe contul ei de Instagram că o carte scrisă împreună cu fiul ei va fi pusă în vânzare pe 19 aprilie.