mamaplus

O țară europeană vrea să revină la învățământul online din cauza crizei de gaz

-
//
08.07.2022

În toamnă, învățământul la distanță ar putea reveni la multe școli din Germania. Dar de data aceasta, COVID-19 nu are nimic de-a face cu asta: criza gazelor de care se teme Berlinul că ar putea apărea dacă Rusia ar pune în aplicare o înăsprire a aprovizionării sale către Europa ar putea fi un impediment pentru desfășurarea cursurilor în format fizic.

Deja astăzi unele autorități locale, precum cele din cartierul Lahn-Dill, lângă Frankfurt, au plănuit deja să închidă sau să reducă apa caldă pentru școli în septembrie.

”În timpul pandemiei, am luptat pentru a include instituțiile de învățământ în infrastructura critică. Chiar și acum, ar trebui acordată o atenție deosebită pentru a se asigura că nu există restricții privind predarea sau chiar anularea lecțiilor”, a spus ministrul federal al Educației, Bettina Stark-Watzinger.

Pentru Stark-Watzinger, este necesar să se concentreze asupra măsurilor care vizează economisirea energiei cu implicarea managerilor de școli, dar și a profesorilor și a elevilor.

Guvernul german, deocamdată, a lansat un plan de urgență în care școlile au fost incluse în lista materiilor care trebuie protejate cu prioritate în cazul unei reduceri a aprovizionării cu gaze.