mamaplus

O tânără mamă a murit în timpul nașterii, după ce i s-a spus în mod greșit că poate naște natural

-
//
04.04.2022

O mamă care a murit în timpul nașterii naturale, nu a fost avertizată în mod corespunzător de către medici cu privire la riscurile posibile, arată o anchetă. Lucy Howell, în vârstă de 32 de ani, s-a stins din viaţă, după ce a suferit complicații în timpul nașterii celui de-al doilea copil. Incidentul a avut loc la Royal Hampshire County Hospital, în martie 2021.

Femeia o născuse anterior pe fiica ei cea mare, Rosie, printr-o operație de tip cezariană. Dar familia ei susține acum că acesteia i s-au dat sfaturi contradictorii cu privire la riscurile unei nașteri naturale și solicită răspunsuri din partea administrației spitalului. O anchetă completă va stabili dacă ea ar fi supraviețuit dacă ar fi ales un mod alternativ de naștere - cum ar fi cezariana. 

Potrivit informațiilor, tânăra a intrat în travaliu și a fost internată în spital. În mod tragic, a suferit o ruptură de uter în timpul nașterii și, în timp ce fiica ei a supraviețuit, ea a murit pe 12 martie. După autopsie, familiei i s-a spus că cauza morții a fost ruptura uterină și embolie de lichid amniotic.

O investigație a fost apoi lansată de Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust. În audiere s-a spus că, după nașterea primei ei fiice în 2017, femeia a trebuit să fie operată pentru a masca cicatricile. Familia ei crede că acest lucru a făcut-o vulnerabilă la o naștere naturală și a pus sub semnul întrebării sfaturile care i s-au dat. Vanessa Cashman, avocatul familiei, a spus: ''I s-au dat sfaturi contradictorii''.  Ancheta integrală va avea loc la sfârșitul acestui an.

După moartea sa, fetițele au rămas în grija tatălui.