mamaplus

O tânără l-a dat în judecată pe ginecologul mamei: ”Nu trebuia să mă nasc!”

-
//
01.12.2021

Evie Toombes, o tânără de 20 ani din Skegness, Anglia, l-a dat în judecată pe medicul mamei ei pentru “concepere greșită”, spunând că ea nu ar fi trebuit să se nască niciodată. Evie s-a născut cu o boală rară numită spina bifida, o afecțiune la coloană care implică acumularea fluidului spinal într-un săculeț, iar o parte din nervii spinali străbat acest săculeț.

Această boală poate duce la dizabilități fizice și dificultăți de motricitate. De asemenea, persoanele care suferă de această afecțiune pot experimenta des amorțirea membrelor inferioare și pot întâlni dificultăți atunci când merg la toaletă.

Evie trăiește de 20 de ani cu această afecțiune a coloanei și spune că uneori trebuie să stea conectată la tuburi chiar și 24 ore.

În ciuda condiției de care suferă, Evie a încercat să ducă o viață cât se poate de normală și chiar s-a apucat de un sport care poate fi considerat destul de dificil pentru cei cu afecțiuni ale coloanei. Tânăra practică echitație și chiar a participat la mai multe competiții, atât pentru persoanele cu dizabilități, cât și la competițiile pentru restul călăreților.

Evie a decis să îl dea în judecată pe medicul mamei sale, pe Dr. Philip Mitchell, pentru faptul că nu i-a recomandat mamei sale să ia suplimente cu acid folic în timpul sarcinii pentru a minimiza șansele dezvoltării bolii spina bifida. Tocmai de aceea, ajunsă la vârsta de 20 ani, Evie se simte frustrată că a crescut într-un stat care nu o sprijină și că are o viață cu dizabilități pe care nu și-o dorește.

Ea l-a dat în judecată pe medic, cerând despăgubire milioane de dolari pentru tratamentul pe care ea și familia ei l-au plătit până la vârsta de 20 ani pentru ca ea să ducă o viață apropiată de normal, potrivit The Sun.

mamaplus
mamaplus