mamaplus

O tânără de 19 ani a născut acasă. Ce spun medicii despre starea mamei și a bebelușului

-
//
04.05.2023

O tânără de 19 ani din Fălești, a născut acasă un băiețel sănătos, ce cântărea 3, 5 kg. Nașterea a fost înregistrată în această dimineață în jurul orei 08:00.

mamaplus

„Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide în 40 de săptămâni, care avea deja contracții și prezenta simptome de debut al nașterii. Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Fălești, care s-a deplasat imediat la locul solicitării. Nașterea a survenit spontan, astfel venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată la domiciliul pacientei. Femeia în vârsta de 19 de ani a adus pe lume un băiețel sănătos cu o greutate de 3500g”, se arată în nota informativă.

Datorită asistenței medicale urgente calificate acordate în timp oportun de membrii echipei SAMU Fălești, nașterea la domiciliu a decurs fără complicații, scrie realitatea.md.

Ulterior, lăuza și nou-născutul în stare satisfăcătoare au fost transportați la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.