O substanță periculoasă a fost descoperită în rețeta Pepsi Cola

O substanță periculoasă a fost descoperită în rețeta Pepsi Cola

-
//
26.07.2014

Conform unei organizații de protecție a mediului, colorantul folosit de Pepsi pentru celebra sa băutură, Cola, ar conține un nivel mult prea ridicat de substanțe cancerigene, scrie Huffington Post.

O substanță periculoasă a fost descoperită în rețeta Pepsi Cola

Anuntul a venit chiar dupa ce companiile PepsiCo Inc. si Coca-Cola.co au sustinut ca isi vor modifica formulele la nivel nationala, pentru a respecta o noua legislatie adoptata in California, conform careia bauturile care depasesc un anumit nivel de substante considerate periculoase pentru organism sa poarte pe eticheta un semn de avertizare pentru pericol de cancer.

Substanta chimica adusa in discutie in acest caz este 4-Methylimidazole sau 4-Mel, pe scurt, care se produce prin fierbere si este regasita in multe mancaruri.

Organizatia de protectie a mediului The Center for Environmental Health a descoperit ca din luna martie, de cand Pepsi si Coca-Cola au anuntat ca vor reduce nivelul de 4-Mel din bauturile sale racoritoare, Pepsi pare sa fi facut acest lucru doar pentru produsele comercializate in interiorul statului California, cele din exterior ramanand la fel.

Pepsi a anuntat ca schimbarile vor fi facute la nivel global, insa nu a precizat un interval de timp in care asa ceva chiar se va intampla.

Sursa: moldovenii.md