mamaplus

O studentă a murit în urma unui șoc anafilactic, după ce a mâncat un tiramisu gătit într-o cofetărie

-
//
17.01.2024

Ana B., o studentă de 20 de ani, a murit în urma unui șoc anafilactic după ce a mâncat un tiramisu: cei doi proprietari ai cofetăriei care l-a produs au primit decizia ca localul să le fie închis, scrie stiridiaspora.md

mamaplus

Proprietarii laboratorului (mamă și fiu) de la care a ieșit tiramisu care a costat-o viața pe Ana B., tânăra de 20 de ani care a murit în timpul unei cine într-un fast-food din centrul orașului Milano, au primit interdicție de a desfășura activități antreprenoriale.

Tânăra a murit pe 5 februarie 2023. Înainte de a gusta tiramisu, se informase despre produs și se asigurase că este vegan și, mai ales, că nu există urme de lapte: Ana, de fapt, avea o alergie severă la proteinele din lapte. O problemă cu care trăia de când se născuse: era, de fapt, perfect conștientă de gravitatea situației. În ciuda atenției sale atente, studenta s-a simțit rău după câteva lingurițe.

Fata, de fapt, și-a pierdut cunoștința. A fost transportată de urgență la spital, dar, în ciuda eforturilor medicilor, a murit câteva zile mai târziu. Ulterior, s-a dovedit că desertul, care ar fi fost vândut de compania producătoare ca fiind vegan, era contaminat: existau, de fapt, urme de lapte. Procuratura a deschis o anchetă pentru omor prin imprudență. În ultimele ore, a sosit cererea magistraților, care a fost acceptată de judecătorul pentru investigații preliminare Fiammetta Modica, potrivit FanPage.

Activitatea de investigație a permis identificarea cauzei incidentului în tiramisu ingerat parțial de victimă, datorită prezenței beta-lactoglobulinei, în ciuda faptului că produsul era vândut ca fiind „vegan”„, a scris procurorul Marcello Viola într-un comunicat. Din analizele efectuate, s-a stabilit că niciun alt aliment ingerat în acea seară nu a provocat șocul anafilactic. De asemenea, a fost exclusă posibilitatea ca contaminarea să se fi produs în interiorul restaurantului, deoarece borcanul era ‘perfect sigilat’.