mamaplus

O sportivă de renume a murit la doar 30 de ani din cauza unor complicații la naștere

0
//
25.06.2020

Bobana Velickovic, campioană europeană la proba de pistol cu aer comprimat 10 metri, a murit la numai 31 de ani, din cauza unor complicații suferite la naștere.

Sportiva din Serbia a decedat duminică după ce a stat în comă timp de 10 zile. Doctorii nu și-au dat seama că suferă de un sindrom destul de rar care afectează femeile însărcinate și care se manifestă prin constricția vaselor de sânge în tot corpul. 

Din fericire, nou-născutul este perfect sănătos. 

Bobana Velickovic are un palmares de invidiat. Este campioană mondială în proba de 10 m pistol cu aer și triplă campioană europeană, ultima oară la Wroclaw anul acesta. 

"Cu mare tristețe am aflat vestea dispariției multiplei campioane Bobana Momčilović Veličković, după o scurtă și grea suferință la Belgrad. Bobana începuse să practice tirul de la vârsta de 9 ani. 

A dominat categoric ultima sa competiție și a contribuit și la titlul cucerit pe echipe, iar cu aceste două medalii de aur a devenit una din cele mai titrate sportive din Europa. Condoleanțe familiei, prietenilor și comunității sportive din Serbia," a fost comunicatul forului internațional.

Ea participase și la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice și intenționa să meargă și la Tokyo anul viitor.