mamaplus

O șoferiță a lovit mortal două fetițe, după ce ”a încurcat pedalele„

-
//
28.02.2021

O șoferiță în vârstă de 56 de ani a ajuns pe mâna Poliției după ce a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp, apoi într-un gard și a lovit din plin două fetițe care se aflau pe trotuar. Fetițele cu vârste de 14 ani și respectiv 6 ani au fost duse de urgență la spital, însă în ciuda eforturilor depuse de medici, au murit. Femeia a fost audiată timp de trei ore de oamenii legii. Cazul a avut lor la București, România.

Șoferița a mărturisit că a pierdut controlul volanului, că nu conducea prea des și că a încurcat pedalele.

Femeii i-au fost prelevate toate probele biologice, medicii legiști urmând să stabilească dacă se afla sau nu sub influența băuturilor alcoolice atunci când a produs accidentul. Polițiștii care au vizionat imaginile de pe camerele video spun că mașina a venit cu viteză foarte mare. Femeia este cercetată acum pentru ucidere din culpă.

”Este foarte greu să stabilim viteza cu care se deplasa conducătorul auto, întrucât în continuare se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele. Nu s-a putut stabili până în acest moment dacă conducătorul auto a consumat băuturi alcoolice. Testarea nu s-a putut efectua la spital din motive medicale, însă au fost recoltate probe biologice, urmând a se stabili dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice sau alte substanțe psihoactive. Colegii mei vor urgenta și sperăm că de luni vom afla aceste rezultate.

Colegii mei au vizionat și imagini de pe camerele video. Într-adevăr, venea destul de tare autovehiculul. Să spunem că, dacă nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, era într-o intersecție în care trebuia să facă viraj la dreapta sau la stânga, dar a pierdut controlul asupra direcției de mers. Toate lucrurile acestea vor fi stabilite după ce vor fi administrate toate probele”, a spus Claudiu Coste, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere.

Din informațiile de la Brigada Rutieră, și șoferița și pasagerul din automobil au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale. După accident, mai multe persoane au agresat atât șoferița, cât și pasagerul, astfel că, pe lângă cercetarea care se face pentru a se stabili cum s-a produs evenimentul rutier, se fac cercetări și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lovire sau alte violențe, potrivit Mediafax.

Polițiștii încearcă acum să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul.