mamaplus

O refugiată din Ucraina a născut gemeni: ”Nu am nimic pentru bebeluși”

-
//
04.03.2022

O ucraineană în vârstă de 34 de ani a născut vineri dimineață la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Potrivit reprezentanților unităților medicale, femeia a născut prematur doi băieți. Însărcinată în șapte luni, femeia fugise alături de familia sa din orașul Harkov, aflat sub bombardamente, și se îndrepta spre București. După trei zile petrecute pe drum, pe fondul stresului și al oboselii, s-a declanșat nașterea. Astfel, au mers la cea mai apropiată unitate medicală, Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Aici femeia a fost ajutată să comunice cu cadrele medicale de către doi medici din spitalul, vorbitori de limba rusă. Vineri dimineață, la ora 05:00, ea a născut doi băieți. 

Atât mama, cât și nou-născuții sunt în stare bună, a anunțat managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder. Soțul femeii și cei trei copii au fost cazați temporar într-o rezervă a spitalului. Apropiații acestora au cerut ajutor pe rețelele de socializare, familia fiind nepregătită pentru nașterea celor doi copii. 

„Din păcate, acum nu au nimic. Nu au nimic pentru cei doi bebeluși ce sosesc pe lume pe plai românesc. Ceilalți copii de 2, 9 și 11 ani sunt speriați. Nu au cazare! Au mare nevoie de ajutor. Și va trece o perioadă până să se poată îndrepta spre cazarea și ajutorul care îi așteaptă în București”, este anunțul postat de apropiații familiei.

Între timp, voluntarii din România au organizat o strângere de fonduri pentru proaspăta mămică.