mamaplus

O profesoară din Anenii Noi, în topul celor mai buni dascăli din lume

-
//
26.01.2024

Natalia Morari, profesoară de limba și literatura română din Anenii Noi, s-a clasat în top 30% la Olimpiada Internațională a Profesorilor.

mamaplus

La testare, care a avut loc online, au participat concomitent 100.000 de profesori din întreaga lume, iar profesoara a spus pentru Europalibera.org că și-ar dori ca Ministerul Educației și Cercetării să preia această practică.

Natalia Morari predă de 10 ani limba și literatura română la Liceul „Andrei Straistă” din Anenii Noi, iar în toamna lui 2023, ea a participat la Olimpiada Internațională a Profesorilor cu alți 100.000 de dascăli din 72 de țări.

„Olimpiada s-a desfășurat online, iar concursul propriu-zis a fost o formare online. Eu m-am implicat în această olimpiadă nu pentru ca să răspund la întrebări, dar m-a interesat mai mult dacă atâta lume poate să se conecteze, să dea un test și după să-i verifice”, povestește profesoara.

Natalia Morari spune că la test au fost 50 de întrebări la care cei prezenți au avut 60 de minute pentru a răspunde, realizând că s-a clasat în top 30% cei mai buni profesori din lume abia peste o lună.

stiri.md