mamaplus

O profesoară a ajuns la spital, după ce un elev a folosit un spray lacrimogen în clasă

-
//
10.11.2021

Autoritățile au fost alertate, miercuri dimineață, prin apel la 112 că un elev de clasa a IX-a de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi a pulverizat un spray iritant-lacrimogen în sala de curs, iar un cadru didactic a avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit unui comunicat al IPJ Iași.

Din primele verificări a rezultat că un elev ar fi pulverizat pe fereastră spray iritant-lacrimogen, iar vântul ar fi adus vapori şi în sala de clasă. Profesoara a fost transportată la spital. Verificările continuă”, a declarat Anca Vîjiac, purtătoarea de cuvânt al poliției județene. Directorul liceului, Ilie Gheorghiță, a explicat că profesoara a sesizat conducerea şcolii în privința incidentului, iar elevul a fost identificat și a recunoscut fapta.

„Doamna profesoară a venit la conducerea şcolii şi ne-a anunțat că în clasa respectivă se simte un miros înțepător. Ne-am deplasat acolo şi se simțea acel miros. Am discutat cu copiii, iar cel care a folosit acel spray a recunoscut. Cadrul didactic nu se simțea prea bine şi am apelat la serviciul de ambulanţă, care a venit şi a acordat control de specialitate. Au venit şi reprezentanții de la Secția de Poliţie nr. 2, care au preluat cazul şi urmează să facă cercetare disciplinară. Noi, la nivelul şcolii, vom constitui o comisie să cercetăm evenimentul şi să luăm măsurile legale în vigoare”, a precizat prof. Ilie Gheorghiță.