mamaplus

O proaspătă mamă acuză un ginecolog că a refuzat să o consulte. Ce spune medicul în apărarea sa

-
//
10.01.2022

Un medic ginecolog ce se afla de gardă este acuzat că a refuzat să consulte o pacientă care tocmai născuse şi a venit la unitatea medicală cu complicații postnatale. Medicul susține însă că ar fi consultat pacienta şi că nu ar fi fost nicio urgență.

Situația revoltătoare a avut loc la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, România, după ce medicul ginecolog Adrian Tetileanu, ar fi refuzat să consulte, sâmbătă, în timp ce se afla de gardă, o pacientă care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a unității medicale.

Tânăra a născut în urmă cu două săptămâni, prin cezariană, iar din cauza unor probleme postnatale a ajuns, la Unitatea de Primiri Urgențe, numai că medicul Tetileanu, șeful secției de Obstretică – Ginecologie din cadrul spitalului, nu i-a acordat îngrijiri medicale și a trimis-o la medicul cu care a născut.

Postarea a fost făcută pe Facebook, de un fost consilier județean, despre situația cu care s-a confruntat fiica sa, și spune că va sesiza conducerea unității medicale.

Medicul s-a apărat, tot pe Facebook, și a publicat un mesaj prin care a povestit ce s-a întâmplat când tânăra s-a prezentat la spital:

"Ținând cont de amploarea pe care a căpătat-o cazul Prunariu în media în ultimele 24 h, doresc să vă expun desfășurarea evenimentelor pentru a înțelege situația reală și nu modul distorsionat în care a fost prezentat: Pe parcursul gărzii, a sosit o pacientă care a născut în urmă cu aproximativ două săptămâni în alt spital, pentru o consultație privind complicațiile leuziei, în special disconfortul prezent la nivelul sânului.

Pacienta a sosit însoțită de mama, dar din cauza restrictiilor actuale privind pandemia Covid acesteia din urmă i-a fost interzis accesul în secție, pacienta fiind consultată singură, în prezența asistentei. Astfel, i-am comunicat doamnei Prunariu să aștepte pe hol cât timp am văzut-o pe proaspăta mămică. În urma consultului am constatat ca nu reprezintă o urgență si că prezintă diagnosticul de angorjarea mamară, adică furia laptelui declanșată în timpul procesului de alăptare ce o îngrijora.

I-am făcut si recomandarea ca luni să meargă și la medicul curant, cel care i-a făcut cezariana, să fie monitorizată în continuare. I-am explicat ce are de facut, să golească sânii și să ia antiinflamator la nevoie, în caz de temperatură crescută și nu necesită nici internare.

Astfel, pacienta a fost consultată și informată privind problema ce o deranja nefiind adevărat faptul că nu am consultat-o așa cum s-a propagat în tot spațiul media."