„O păpușă și sănătate mamei”. Ce îi scriu copiii moldoveni lui Moș Crăciun și unde ajung scrisorile lor

„O păpușă și sănătate mamei”. Ce îi scriu copiii moldoveni lui Moș Crăciun și unde ajung scrisorile lor

-
//
28.12.2016

Păpuși, mașini și gadgeturi. Sau „sănătate mamei”, „o mașină de spălat pentru bunica, pentru că îi e greu să spele cu mâinile” sau „să se întoarcă părinții de peste hotare”. Sunt dorințele copiilor, scrise cu grijă și confesate lui Moș Crăciun. Răvașele lor, trimise la Poșta Centrală, se adună apoi la destinația finală - Academia lui Moș Crăciun, unde ajutorii lui Moșu', tinerii voluntari, citesc cu grijă fiecare scrisoare și nu lasă pe nimeni fără răspuns.

„O păpușă și sănătate mamei”. Ce îi scriu copiii moldoveni lui Moș Crăciun și unde ajung scrisorile lor

Colegii de la Agora.md au mers într-un mic atelier unde, anul acesta, s-au adunat 4.000 de scrisori și au încercat să vadă pe viu cum are loc magia sărbătorilor de iarnă.

Într-un mic atelier din Chișinău, câțiva tineri citesc de zor scrisorile scrise cu grijă de copii. Aici, la Academia lui Moș Crăciun este locul magic unde ajunge fiecare scrisoare către Moșu. Deja de 15 ani, ajutorii lui Moș Crăciun citesc și îndeplinesc dorințele celor care au fost cuminți tot anul. Liceana Ana Davidovici e una dintre cei 30 de voluntari ai Academiei și de trei ani ajută la împlinirea visurilor.

„Anul acesta, prima scrisoare a venit în octombrie și vine tocmai din China. Avem multe scrisori din alte țări, din Rusia, din Filipine, din Belarus. Anul trecut, prima scrisoare a venit tocmai în august, copii anul împrejur îl așteaptă pe Moș Crăciun”, spune Ana.

Miile de scrisori ajung aici direct de la Poșta Centrală. Ele sunt citite cu grijă și repartizate celor care pot să contribuie cu un cadou copiilor, din numele lui Moș Crăciun. O pot face atât marele companii, cât și oamenii simpli, iar voluntarii au grijă ca fiecare copil să primească un răspuns la doleanțele lui.

Ajutorii lui Moșu recunosc că au citit, de-a lungul timpului, scrisori de-a dreptul emoționante, iar prin răvașele lor, și voluntarii simt spiritul sărbătorilor.

Scrisorile adresate Moşului pot fi trimise pe gratis. Nu e nevoie de timbre, plicuri speciale și nici de adresă, răvașele găsind singure drumul spre Moșu. Trebuie doar să credeți, vă mai îndeamnă sursa citată.

Sursa: EA.md