O nouă provocare pe internet încurajează copiii să dispară pentru 2 zile

-
//
20.02.2019

Atenție, părinți! O nouă provocare în mediul online îi face pe copii și adolescenți să dispară pentru 48 de ore. „Provocarea celor 48 de ore” este noul trend în materie de competiții pe internet. Acest joc periculos se desfășoară pe Facebook și presupune ca participanții, de regulă copii și adolescenți, să dispară timp de 2 zile.

Scopul provocării este ca imaginea copilul dispărut să apară pe rețeaua de socializare și să înregistreze cât mai multe aprecieri și distribuiri. În funcție de numărul acestora, participanții primesc puncte.

Autoritățile atrag atenția părinților, în special celor ce nu obișnuiesc să verifice activitatea copiilor din mediul online. Mai mult decât atât, cei ce practică această provocare riscă amenzi uriașe. Cazurile de dispariție obișnuiesc să pună autoritățile în alertă, mai ales dacă se întâmplă în timpul sezonului rece. De asemenea, o dispariție falsă distrage atenția de la problemele reale și irosește resurse ce pot fi folosite în situații cu adevărat urgente. 

Este regretabil că au loc astfel de provocări. Uneori, minorii nu înțeleg cât stres cauzează o astfel de acțiune familiei, prietenilor și întregului departament de poliție”, a spus Jessica Schindeldecker, reprezentantul poliției din Fargo, SUA. 

Sursa