mamaplus

O maternitate din țară și-a sistat activitatea. Pericolul infectării cu COVID-19 este la cote maxime

-
//
04.04.2020

Maternitatea din Soroca și-a întrerupt de vineri, 3 aprilie, activitatea, iar femeile din localitate vor putea naşte la Florești sau Chișinău. Informația a fost confirmată pentru presa locală de angajaţii instituţiei.

„La noi situația nu este tare bună fiindcă trei medici stau acasă în carantină, iar medicul care este astăzi de serviciu și-a făcut roentgenografia și are pneumonie. Așteptăm săptămâna viitoare să facem toți testele. Toate mamele și copiii au fost externați, nu mai este nimeni la maternitate. Sperăm să fie bine”, a afirmat Aliona Vovc, asistenta medicală superioară a maternităţii, pentru Observatorul de Nord. 

"Maternitatea din Florești a dat acordul să primească femeile din Soroca, iar cele care sunt cu suspecție de infectare vor naște la Maternitatea nr. 2 din Chișinău. De la noi din secție până acum nu a fost testat nimeni, însă astăzi două dintre colaboratoarele noastre este posibil să fie testate și internate. Eu sunt în carantină de alaltăieri, fiindcă soția mea care este medic anesteziolog, a fost depistată cu Covid-19”, a explicat  Igor Babără, şeful Maternităţii din Soroca.

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat vineri dimineaţă că Spitalul raional din Soroca rămâne a fi unul funcțional, sub monitorizarea continuă a Ministerului Sănătății.