mamaplus

O mare actriță din România s-a stins din viață noaptea trecută pe patul de spital

-
//
18.11.2020

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri, 18 noiembrie, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei a avut un palmares foarte bogat, având roluri importante în 90 de filme, jucând în peste 50 piese de teatru și 100 de emisiuni televizate.

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, fiind transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

„Pacienta a fost adusă în urgenţă la Spitalul Sf Spiridon de la Spitalul Piatra Neamţ în UPU. A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl ia de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară. Este vorba de o pacientă cu afecţiuni cronice cardiovasculare şi endocrine, o pacientă care a fost preluată în urgenţă, unde s-a început terapia”, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Diana Cimpoeşu.

În data de 23 octombrie 2014, marea doamnă a teatrului românesc a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de Principesa Moștenitoare Margareta a României.