mamaplus

O mămică a fost obligată să achite daune morale pentru o postare la adresa unui pediatru

-
//
22.03.2021

O femeie s-a plâns pe un grup de mame de comportamentul unui medic pediatru şi a fost obligată de judecători să-i achite acesteia daune morale. Ea a scris un mesaj critic la adresa medicului pediatru, spunând că doctorița refuză să consulte copii cu febra 39,5 deaorece "este obosită" pentru că "a mai văzut 10 copii înainte".

Medicul vizat de comentariul femeii a dat-o în judecată pe aceasta și a cerut daune morale, susținând, printre altele, că aspectele menționate în cadrul postării respective "nu sunt corespunzătoare realității faptice, pârâta urmărind inducerea în eroare, cu bună știință, a opiniei publice cu privire la modalitatea în care reclamanta înțelege să-și exercite atribuțiile profesionale, în scopul vădit de a-i crea acesteia o imagine negativă în mediul în care își desfășoară activitatea, dar și în comunitatea locală".

Mai mult decât atât, medicul a precizat că "a fost afectată emoțional de acest articol" și că a fost nevoită să consulte un psiholog, temându-se de felul în care vă fi percepută imaginea sa printre cei apropiați, dar și de opinia publică.

Cazul a avut loc în județul Constanța, din România.

Judecătorii au obligat-o pe mămică să îi achite doctoriței daune morale în valoare de 3.000 de RON echivalentul a 13 mii de lei moldovenești. Aceștia au considerat postarea o jignire la adresa persoanei, dar și profesiei, susținând, totodată, că aceasta i-ar fi afectat imaginea medicului. Decizia a fost luată la finalul anului trecut. Acum, singura modalitate de a o contesta este de a intenta recurs.