mamaplus

O mămică a depistat cancer în strălucirea ochilor unui bebeluș

-
//
20.03.2019

Fetița Indiana a fost diagnosticată cu cancer agresiv când avea doar 4 luni. Mama ei, care a dat naștere unor gemeni, a fost vigilentă. Puțini părinți ar da atenție unei străluciri aparte în ochiul copilului, dar așa mama a aflat că fiica ei are cancer, depistat în strălucirea ochilor bebelușului.

mamaplus

Când dai naștere unor gemeni, poți spune că ți s-a dat lumea peste cap. Dar o mămică s-a dovedit stăpână pe situație și iscusită precum un medic. O strălucire aparte în ochiul fiicei sale a alertat-o pe femeie.

Aceasta a dus-o pe micuța Indiana la doctor, la control. Așa a aflat că fiica ei are o forma rara de cancer agresiv, la ochi. Forma de cancer se numește retinoblastom. Alison Lawler, din Croydon, subul Londrei, susține că ochii fiicei sale erau ca de pisică, informeaza The Sun.

mamaplus

”Ochiul ei era ca de pisică sau ca o mărgea. Dar nu tot timpul, ci în anumite lumini. Înainte să fie diagnosticată, glumeam cu soțul spunând că Indiana e șașie”a marturisit femeia. Sora geamănă a Indianei, Aurelia, nu are cancer dar medicii o monitorizează, pentru orice eventualitate.

Micuța Indiana are 17 luni acum și urmează chimioterapie. Din fericire, tumora ei s-a micșorat.