mamaplus

O mamă şi-a omorât fetiţa de 5 ani, fiind îngrozită că va rămâne orfană dacă ea va muri de COVID-19

-
//
25.06.2021

Femeia a recurs la gestul extrem din teamă, crezând că micuța nu va putea trăi fără ea. Femeia în vârstă de 36 de ani, şi-a înjunghiat propria fetiță cu peste 15 lovituri de cuțit, dormitorul apartamentului lor din Mitcham, sudul Londrei. Ulterior a încercat să îşi pună capăt zilelor. Mama se plângea de diferite boli de aproape un an, iar soțul a declarat în fața anchetatorilor că cel mai probabil frica de virus şi restricțiile împotriva Covid au împins-o spre un punct extrem. Detaliile din cadrul anchetei au ieșit la iveală abia acum.

Sayagi Sivanantham a fost găsită într-o baltă de sânge cu peste 15 lovituri de cuțit, în locuința familiei. Tatăl, Suganthan Sivanantham, a aflat la muncă de tragedie, când a fost chemat pentru a i se spune că soția lui tocmai ce a omorât copila de doar 5 ani.

“Cred că restricțiile ar fi putut avea efect asupra sănătății sale mintale. A luat în serios restricțiile şi a fost pietrificată de gândul că va lua virusul, credea că o să moară”, a declarat bărbatul în boxa martorilor, în timp ce îşi ştergea lacrimile.

Femeia nu vorbea engleză deşi locuia în Marea Britanie din 2006, după o căsătorie aranjată cu soțul ei. Bărbat a descris-o ca fiind “o mamă foarte bună”. Din toamna anului 2019, mama ar fi început să se plângă spunând că ar avea anumite dureri misterioase, iar în vara anului următor a început să acuze ameţeli şi pierdere în greutate.

„Inculpatul a dezvoltat o îngrijorare morbidă pe care o suferea de boli grave nediagnosticate. Se pare că a devenit convinsă că avea să moară”, a declarat procurorul Bill Emlyn-Jones.

Testele făcute în spital au arătat însă că femeia a fost într-adevăr infectată cu Sars-Cov 2 la un moment dat.

În noaptea dinaintea incidentului, ea și-a întrebat în mod specific soțul dacă va avea grijă de copii în cazul morții ei, a spus domnul Emlyn-Jones: „În dimineața zilei de 30 iunie 2020, ea i-a cerut soțului ei să nu meargă la serviciu, dar a explicat că trebuie să plece, lăsând-o acasă cu fetița”.

În cursul zilei ea şi-a sunat câțiva prieteni pentru a le spune că nu se simte bine, că este bolnavă, dar aceştia au încercat să o liniştească spunându-i că totul este în regulă. Câteva ore mai târziu, în jurul orei 16.00, vecinii au fost chemați la apartamentul din Monarch Parade, Mitcham.

“Au găsit-o pe femeie pe podea, cu o plagă gravă înjunghiată în zona abdomenului” a continuat Emlyn-Jones.

Ambele au fost duse la spital cu un elicopter smurd, dar fetița a fost declarată la scurt timp decedată. Fusese înjunghiată de 15 ori, iar două dintre răni îi pătrunseseră în inimă. În spital, Sivanantham i-a spus unui doctor că este îngrozită şi că are senzația că este pe punctul de a muri.

Inculpata a fost acuzată la 11 septembrie 2020, iar din apartament au fost confiscate două scrisori. Într-una dintre acestea, ea cere din nou iertare și spune că încă ”nu știe ce i s-a întâmplat în ziua aceea”.

Un psihiatru a constatat că izolarea socială și stresul cauzate de carantina națională au contribuit la apariția unor afecțiuni mintale grave.