mamaplus

O mamă și bebelușul său de 7 luni, suspecți de coronavirus. Aceștia s-au întors din regiunea italiană Veneto

-
//
24.02.2020

O tânără și bebelușul său de 7 luni, ar fi suspecți de infectare cu coronavirus, după ce s-au întors din Italia, la Alba Iulia.

În acest caz au fost luate măsuri speciale de siguranță, la Secția de Boli Infecțioase a spitalului din Alba Iulia.

„Femeia este de cetățenie italiană, a venit la Alba Iulia în urmă cu două săptămâni din zona Veneto. Are simptome de febră (39 de grade)”, a declarat, pentru Alba24.ro, Dan Crainic, director medical al spitalului din Alba Iulia.

Potrivit acestuia, cei doi sunt internați la secția de Infecțioase, unde a fost amenajată o zonă de izolare (în spații de la Secția de Dermatologie) și au fost recoltate probe ce au fost transmise la Institutul ”Matei Balș” și la Timișoara.

Deocamdată nu este confirmată prezența coronavirusului în acest caz, însă se respectă procedura stabilită.

Potrivit unor surse medicale, femeia s-a prezentat singură la spital.

„Au fost investigați (mama și bebelușul -n.r.) de către un medic infecționist. Nu prezintă simptome respiratorii. Nu au tuse, cel puțin femeia, are doar febră și scaune diareice. Și bebelușul are scaune diareice. Bănuim o patologie digestivă, posibil rotavirus. S-au luat coproculturi. Urmează să aflăm rezultatul mâine. Deci deocamdată se pare că nu este coronavirus, dar vor rămâne în izolator și monitorizăm simptomele, vom vedea încotro ne îndreptăm cu diagnostic și tratament”, a declarat directorul adjunct DSP Alba, Daniela Popa Drăghici.