mamaplus

O mamă a fost surprinsă cum își lovește bebelușul pe o stradă din Chișinău (VIDEO)

-
//
14.10.2021

Moment șocant, surprins într-o stație de așteptare a transportului public din capitală! O femeie a fost filmată cum lovește un copil, care pare să aibă în jur de un an, peste față și piept. Asta pentru că cel mic ar fi scăpat jucăria pe jos, iar cât timp femeia o căuta, a pierdut troleibuzul.

Situația a avut loc ieri, în prima parte a zilei, în preajma unui bloc de oficii. Femeia s-a înfuriat după ce copilul a scăpat pe jos o jucărie. Cât timp o căuta, a pierdut un troleibuz, fapt ce a supărat-o pe femeie, care a lovit micuțul de două ori, peste piept și față. În tot acest timp, copilul plângea. Momentul a fost înregistrat pe camera de bord dintr-o mașină din apropiere.

Potrivit psihologului Ina Crasnojon, care este specializată pe comportamentul părinților în raport cu copiii, astfel de comportamente pot fi observate deseori, inclusiv în public. Gestul femeii, care este unul condamnabil, poate avea mai multe explicații.

”Poate fi foarte obosită. Sunt multe mămici care suferă de depresie postnatală. Pierd controlul asupra rațiunii, din cauza emoțiilor. Nu știm dacă este partenerul care o ajută, iar ea nu are ajutor din partea nimănui. S-ar putea să fie din cauza modelelor preluate din familia ei. Sunt multi părinți care acționează în felul acesta pentru că așa au avut acasă.

S-ar putea să fie într-atât de supărat copilul din ea, care reacționează, după care regretă. Pentru că furia se activizează concomitent cu centrul de vinovăție.”, susține psihologa Irina Crasnojon.

Copiii care sunt agresați de mici riscă să devină, la rândul lor, agresivi și să adopte un astfel de comportament atunci când vor ajunge la maturitate. Psihologa recomandă femeilor, care au copii mici, fie biologici, fie la întreținere, să se adreseze după ajutor persoanele din jurul lor, cum ar fi prietenilor sau rudelor. Persoanele sunt încurajate să vorbească despre emoțiile lor și să-și găsească timp și pentru ele.

Pentru că imaginile pot afecta emoțional, secvența video a fost blurată.