mamaplus

O mamă a făcut atac cerebral la nouă zile după ce a născut

-
//
30.03.2023

O mamă de peste hotare a început să aibă dureri de cap puternice, la scurt timp după naștere. Credea că simptomele pe care le are sunt cauzate de perioada postpartum, însă la 9 zile după naștere, a făcut atac cerebral. „Era palidă, rece și nu se mișca. Arăta de parcă a murit”, povestește partenerul ei.

mamaplus

La doar o zi după ce a născut-o pe fiica sa, Eden, Hayley, în vârstă de 29 de ani, a început să aibă dureri de cap puternice.  

Credea că simptomele pe care le are au legătură cu faptul că tocmai a născut sau, că poate a răcit”, povestește Michael, soțul lui Hayley, pentru Kidspot.

Când micuța Eden a împlinit 9 zile, starea mămicii s-a înrăutățit. A doua zi urma să meargă la medic pentru a vedea ce este în neregulă, însă nu a mai ajuns la programarea respectivă. A vomitat în timp ce făcea duș, apoi s-a dus în pat, pentru a se odihni. Apoi...l-a strigat pe soțul ei.

Am găsit-o cu mâinile pe cap, țipând că o doare capul. Dintr-o dată a încetat să mai reacționeze, a devenit palidă și rece și nu înțelegeam ce se întâmplă”, povestește soțul ei.

mamaplus

Imediat ce a ajuns la spital, medicii au descoperit că făcuse atac cerebral și au operat-o de urgență pentru a-i drena sângele din creier. Apoi, Hayley a trecut prin și mai multe intervenții chirurgicale. Din păcate, complicațiile creierului pe care le-a suferit femeia au paralizat-o pe partea dreaptă și deși s-a trezit din operații și e conștientă, „pare că nu e acolo”, după cum descrie soțul său.

Se pare că memoria sa a avut de suferit. „E confuză în legătură cu copiii. Știe că sunt copiii săi, însă amintirile în legătură cu aceștia sunt încețoșate”.

 

De când Hayley s-a îmbolnăvit, Michael și-a dat demisia pentru a avea grijă de fetele sale - Ava, în vârstă de 7 ani și Eden, în vârstă de 5 săptămâni, pe care o pune în fiecare zi pe pieptul mamei sale. Medicii spun că mămica s-ar putea să-și revină, însă în 6-12 luni: „Indiferent de cât ar dura, eu și copiii o așteptăm acasă”, încheie Michael.

Să sperăm că mămica își va reveni și că va trăi mulți ani alături de familia ei, care o iubește!

Sursa