mamaplus

O mamă din Ungheni a decedat după ce a născut gemeni. Cine se face vinovat de moartea femeii

-
//
28.10.2019

O tânără mamă din satul Măcărești, Ungheni, a decedat la câteva zile după ce a adus pe lume gemeni perfect sănătoși. Tragedia a avut loc la 23 octombrie, în Spitalul Clinic Republican.

Femeia a fost transferată din Spitalul Raional Ungheni în data de 21 octombrie, fiind într-o stare foarte gravă. Pe o rețea de socializare, rudele povestesc că la mijlocul lunii octombrie, femeia s-a dus la maternitatea din Ungheni pentru a aduce pe lume doi bebeluși, o fetiță și un băiețel, însă acasă au ajuns doar copii, fără mamă.

După ce ar fi născut gemenii perfect sănătoși, femeia a fost transferată în secția de reanimare, însă starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc, ajungând în comă.

"Această femeie, originară din satul Măcărești, raionul Ungheni, pe nume Elena, a decedat la maternitate după nașterea gemenilor ei (o fetiță și un băiețel), iar vineri 25 octombrie a fost înmormântată, fără măcar să își țină la piept copiii. Gemenii sunt sănătoși, acasă cu tatăl lor care mai are în grijă o fetiță de 4 ani.”

Surse din anturajul femeii au declarat că medicul care ar fi primit sarcina și-ar fi dat demisia la scurt timp după ce a aflat de decesul femeii. Mai mult, rudele și persoanele cunoscute susțin că vinovat de moartea mamei ar fi medicul, care nu ar fi îngrijit-o corespunzător, starea femeii agravându-se imediat după ce i s-a administrat o perfuzie.