mamaplus

O mamă din Rîbnița și-a lăsat fetița de 3 ani singură în casă pentru trei zile

-
//
26.04.2022

O fetiță de doar 3 anișori a fost abandonată de mama sa pentru trei zile, în camera din cămin în care locuiau, din Rîbnița. Când au depistat-o vecinii, micuța era în stare gravă, înfometată, avea febră mare și respirația îngreunată. Aceștia au alertat medicii de la urgență. Paramedicul a decis internarea copilului în spital, cu suspiciune de pneumonie.

Mama fetiței s-a întors acasă abia spre seară și a aflat de la vecini că fiica ei este la spital. Aceasta nu a putut explica medicilor unde a fost în tot acest timp.

Potrivit medicilor, micuța răspunde tratamentului, iar starea ei s-a îmbunătățit.

Potrivit oamenilor legii, femeia de 25 de ani este la evidența Inspectoratului pentru minori al departamentului de poliție din Rîbnița ca părinte problematic, ce pleacă adesea de acasă și o lasă pe fată cu persoane necunoscute. Aceasta nu este angajată în câmpul muncii. Inspectorii au depus, anterior, o petiție pentru a o lipsi de drepturile părintești, însă instanța de judecată a decis să lase copilul cu mama ei.

Femeia este cercetată într-un dosar administrativ pentru „neîndeplinirea obligațiilor pentru creșterea și întreținerea copiilor”.