mamaplus

O mamă din Otaci se plânge că un tânăr de etnie romă i-ar fi molestat fiica minoră

-
//
22.06.2021

O femeie din Otaci a postat un mesaj disperat pe o rețea de socializare în care susține că un tânăr de etnie romă i-ar fi molestat fiica minoră în timp ce se afla cu prietenii la scăldat în râul Nistru. Pe de altă parte, oamenii legii neagă aceste acuzații și au o altă versiune pentru cele întâmplate.

"Dragi locuitori ai orașului Otaci. Fac apel la toți cei cărora le pasă de viața copiilor noștri, a rudelor și a apropiaților noștri. Un caz ieșit din comun s-a petrecut astăzi. Fiica mea și prietenii ei au mers la Nistru ca să se scalde. 

Un rom beat a început să o molesteze. Cel mai bun prieten a încercat s-o apere și a fost bătut crunt. De asemenea a avut de suferit încă un minor care a încercat să-și apere prietenii.

Mulțumesc lui Dumnezeu că cu fiica mea nu s-a întâmplat nimic mai grav și a putut să cheme pe cineva în ajutor. Ivan se află la spital cu răni faciale, comoție cerebrală și răniri ale organelor interne. Copilul sângerează. Până când se vor mai întâmpla astfel de lucruri?", se întreabă femeia.

Aceasta susține că acest caz a fost înregistrat la poliție. Ba mai mult, mama a transmis o scrisoare către președinta țării, Maia Sandu și a rugat-o să intervină și să transmită un grup de carabinieri pentru menținerea ordinii publice.

Contactată de Știri.md, ofițerul de presă al IP Otaci, Eugenia Molceanov, a confirmat că la poliție a fost înregistrat acest caz, însă a relatat o altă versiune a celor întâmplate.

"Cazul s-a petrecut în orășelul Otaci. Trei copii minori au ieșit la joacă: 2 băieței și o fetiță. În timp ce se plimbau pe o vale s-au întâlnit cu 2 romi în vârstă de 27 de ani. Între ei s-a iscat un conflict din cauza cuvintelor necenzurate folosite. Fetița a fugit să cheme pe un matur în ajutor. În acest timp unul dintre băieți s-a luat la bătaie cu ei. Minorul a primit o palmă de la unul din romi. Părinților li s-a dat o îndreptare pentru a merge la medic ca să constate leziunile. Nu e nimic grav. Nimeni nu este în spital și nici nimeni nu este traumat", ne-a spus Eugenia Molceanov.

Cât despre molestarea minorei, poliția infirmă informația.