mamaplus

O mamă din Nisporeni, stropită cu benzină și gonită cu tractorul de propriul soț

-
//
02.12.2021

”13 ani alături de tatăl copiilor au fost un adevărat calvar!”, este mărturisirea unei mame cu 3 copii, din raionul Nisporeni, care spune că, ani la rând, a fost victima violenței domestice. Într-un final, ea a reușit să scape din mâinile bărbatului agresiv și să o ia de la capăt, deși noul început nu este deloc ușor.

Femeia de 35 de ani își amintește cu greu de clipele pline de violență petrecute alături de bărbatul căruia i-a dăruit trei copii.

„Încercam să îi spun ceva ca să mă ajute, dar nu puteam să-i spun nimic, el întotdeauna trântea ușile, arunca cu ce nimerea, strica, mă bătea, mă fugărea. M-a apucat de păr și mi-a aruncat benzina aceea în față. Mi-a nimerit în ochi, mă usturau ochii. Am fost fugărită și cu tractorul. Pe băiețel îl aveam în brațe, iar pe a doua fetiță o țineam de mână. Așa de tare mergea, așa tot drumul, haotic, că era beat.”, susține Nina Șeremet, mamă a 3 copii.

Într-o zi, răbdarea femeii a crăpat. Femeia și-a luat inima-n dinți și, alături de copii, a plecat. Acum este în siguranță și își crește liniștită cei trei copii.

Un raport al Inspectoratului Național de Securitate Publică arată că în primele nouă luni ale anului curent, 86% dintre victimele violenței sunt femei, peste 10% – bărbați, iar restul – copii. Experții în domeniul drepturilor omului susțin că principalele cauze ale violenței în familie sunt atitudinile și stereotipurile sociale privind rolul dominant al bărbatului. Femeile ar trebui să denunțe toate cazurile de violență domestică.