mamaplus

O mamă cu un bebeluș în brațe, dată afară de la un spital din capitală: ”Spun că are Covid. Testul meu e negativ”

-
//
22.06.2022

O mămică se plânge cu disperare că a fost dată afară din incinta unui spital din Chișinău, după ce bebelușul său de doar zece zile a fost testat pozitiv cu COVID-19. Potrivit femeii, fetița sa nu a mâncat de câteva zile. Aceasta s-ar fi adresat medicilor din Rezina, iar ulterior a fost transportată cu ambulanța la Chișinău și lăsată în curtea spitalului.

”Am fost adusă cu urgența la Centrul Mamei și Copilului ca să facă câteva investigații, pentru că nu a mâncat de câteva zile. Sunt din Lipiceni, Rezina. M-au lăsat aici. Mi-a făcut test Covid. Fetița a fost testată pozitiv, iar eu nu. M-au ținut două ore afară, pe scaun. Ne-au dat afară doamna care ne-a făcut testul Covid. Ieri a mâncat puțin, dar astăzi nu. Nici nu voiau să vorbească”, a declarat femeia.

După mediatizarea acestui caz, femeia și copilul au fost internați în spital, fiind acordat primul ajutor pentru bebeluș.

Purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu nu a venit deocamdată cu niciun comentariu la acest subiect.