mamaplus

O mamă cu doi copii din Orhei, toți infectați cu COVID-19, se plâng de condițiile mizere din spital

-
//
27.07.2020

O mamă internată cu cei doi copii ai săi la spitalul din Orhei se plânge că de sâmbătă niciun medic nu a intrat să o vadă. Toți trei au coronavirus, iar femeia spune că a fost închisă într-un salon murdar și nu i s-a dat niciun tratament.

Olesea spune ca a fost internată sâmbătă la spitalul raional Orhei, dupa ce ea și cei doi copii ai săi, unul de 15 ani și altul de o lună, au primit testul pozitiv. Femeia spune că primul s-a infectat soțul ei și pentru că au un copil mic, au decis să dea testul toți membrii familiei. Medicul de familie a insistat ca mama și cei doi copii să fie internați în spital.

“Seara medicul de familie ne-a sunat si ne-a spus că toți trei avem pozitiv. Dar noi nu avem nici simptome, nici febră, absolut nimic. Ne-au adus aici la suspecți și ne-au ținut până aproape de ora 12.00 noaptea pe hol, pentru că nu erau saloane libere.”, mărturisește femeia.

Angajații spitalului i-au spus că ea nu ar trebui să stea internată, dar nici sa meargă acasă nu poate. Ulterior, femeia și copiii săi au fost totuși plasați într-un salon murdar, în care femeia spune că nu are unde să-și spele copilul care plânge incontinuu.

“Nimeni niciun medicament nu ne-a dat, știind că noi suntem deja pozitivi, să începem un tratament oarecare. Nimeni nu vine, pentru că pediatrii se tem să vină în acest bloc unde sunt infectați și nimeni nu vine aici, nimeni nu are nicio treabă.”, spune ea.

Ea a mai adăugat că mâncarea îi este lăsată printr-un geam, într-un loc plin de praf, iar ea a refuzat să o primească: “Eu am sunat pe cineva și mi-a adus de acasă mâncare, pentru că eu am primit o felie de pâine neagră, acolo era murdar. Noi nu am mâncat, am refuzat toată mâncarea care ni s-a dat.”

Administrația instituției medicale a refuzat să comenteze cazul, dar urmează să revină cu un răspuns.