mamaplus

O mamă cu depresie postnatală acută s-a aruncat de la etaj împreună cu cei doi copii ai săi

-
//
13.10.2021

Povestea cutremurătoare a Olgăi a făcut înconjurul lumii. Ea suferea de depresie postnatală acută și, neavând parte de susținere, femeia s-a sinucis împreună cu cei doi copii ai săi, după ce a sărit de la balcon, de la 58 de metri înălțime. Cazul șocant și tragic a avut loc la Moscova, Rusia.

Olga Zharkova, în vârstă 34 de ani, şi cei doi fii ai săi, în vârstă de 3 ani și respectiv o lună, nu au avut nicio şansă de supraviețuire. Anchetatorii au lansat o amplă investigație şi spun că soția ofițerului rus i-a ținut în brațe pe cei doi copilaşi atunci când s-au aruncat.

mamaplus

Totodată, femeia s-a plâns cunoştințelor în repetate rânduri că suferă de depesie postnatală.

„Se simțea singură şi obosită”.

Olga ar mai fi spus şi că partenerul său de viață este departe de casă pentru perioade lungi, în care se află în misiuni militare.

Dimitry, soțul femeii, a suferit un şoc când a ajuns la fața locului şi şi-a văzut copiii morți. Polițiştii au deschis o anchetă pentru uciderea morților celor doi copii. O „analiză psihiatrică post-mortem” va fi efectuată, au mai spus rapoartele.

Depresia postnatală poate avea efecte dramatice și uneori chiar fatale

Este foarte important ca o proaspătă mămică să aibă alături persoane de încredere care să o susțină și să o ajute să depășească această etapă. Susținerea morală este extrem de importantă în această perioadă, iar dacă simți că situația iese de sub control, cere ajutorul rudelor sau al prietenilor. În cazul în care nu ai pe nimeni alături, apelează la medicul de familie. Depresia postnatală există și poate fi tratată dacă mama cere ajutor la timp!