mamaplus

O mamă cu copil mic a ascuns de medici că a intrat în contact cu o persoană revenită dintr-o zonă de risc

-
//
23.03.2020

O femeie cu un copil de vârstă fragedă, care a fost internat în Spitalul pentru copii nr. 1 din capitală, ar fi ascuns de medici faptul că a intrat în contact cu o persoană revenită dintr-o țară în care se înregistrează un număr mare de cazuri de COVID-19, punând astfel în pericol sănătatea personalului medical. Informația a fost prezentată luni, 23 martie, de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul uni briefing.

„O mamă spitalizată cu un copil mic a ascuns informația că a intrat în contact cu o persoană care a revenit dintr-o țară unde se înregistrează multe cazuri. A beneficiat de tratament timp de câteva zile și abia după ce am determinat persoanele care au intrat în contact cu tatăl copilului, mama a recunoscut informația respectivă, dar asta după ce a pus deja în pericol viața lucrătorilor medicali, care luptau pentru viața copilului ei”, a relatat ministrul Sănătății și a îndemnat cetățenii la responsabilitate civică.

Viorica Dumbrăveanu s-a referit și la cazul medicului reanimatolog de la Spitalul Republican, care a contractat virusul.

„Am menționat și reiterez că în prima linie sunt lucrătorii medicali, poliția de frontieră, iar mai nou, și cei din poliție, care asigură ordinea publică. Avem îmbolnăviri în rândul lucrătorilor medicali și în rândul poliției de frontieră, dar vom fi maxim atenți în ceea ce ține de protecția datelor cu caracter personal și protecția vieții private”, a mai spus Dumbrăveanu.

Amintim că duminică, 23 martie, a devenit cunoscută informația că un medic reanimatolog de la Spitalul Republican s-a infectat cu COVID-19 în timp de intuba un pacient.

Precizăm că, potrivit celor mai recente date prezentate de reprezentanții Ministerului Sănății, în Republica Moldova sunt 94 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.