mamaplus

O mamă cu 3 copii cu dizabilități din Orhei riscă să ajungă pe drumuri din cauza vecinilor

-
//
03.09.2020

Mai mulți locatari ai unui bloc din Orhei se plâng că sunt terorizați zilnic de copiii vecinilor. Oxana Mocreac, mama copiilor spune cu cei 3 copii ai săi, de 17 ani, 14 ani și 6 ani au dizabilități. Acum 7 ani soțul ei a plecat din familie, iar femeia spune că de atunci ”nu a mai văzut niciun leu de la el”. Oxana locuiește acum în apartamentul socrului.

"Băiatul de 17 ani nu aude și nu vorbește, fetița nu aude și nu vorbește, iar mezinul suferă de autism. Nimeni nu mă ajută, soțul și-a refăcut viața și ne-a abandonat. Suntem divorțați. Eu lucrez în două locuri, noroc de mama și socri care mă ajută", a menționat femeia în cadrul emisiunii Vorbește Moldova.

Vecinele femeii susțin că nu au știut că copii au dizabilități, însă oricum se arată indignate de faptul că copii fac gălăgie și nu le dau voie să-și trăiască viața liniștit. "Ea a venit nu știu de unde și a ocupat toată casa, iar noi trebuie să răbdăm toate aceste țipete", a menționat una dintre vecine.

Mama copiilor spune că casa nu-i aparține ei, dar fostului ei soț și este gata să închirieze un apartament pentru a nu avea conflicte cu vecinii săi. "Am să-mi caut gazdă și am să plec din cauza acestor femei. Costă circă 2.000 de lei, nu știu cum am să mă descurc. Eu am salariu de 3.000 de lei", mai spune femeia.

Experții și-au exprimat respectul pentru femeia care este gata să plece din casa unde vecinii o urăsc din cauza copiilor săi.