mamaplus

O mamă care a vorbit aproape o oră la telefon, și-a găsit fetița înecată

-
//
07.03.2019

Incident tragic în Țara Galilor. O mamă și-a pierdut fiica din cauza telefonului. Mai exact, Sarah Elizabeth Morris a lăsat-o pe Rosie și pe fratele ei geamăn nesupravegheați în cadă, timp de 50 de minute, cât a vorbit la telefon cu partenerul ei. Când s-a întors în baie, fetița murise înecată.  
 

mamaplus

Cazul a ajuns în fața instanței și femeia este acuzată de omucidere și de cruzime față de un copil. Sarah neagă acuzațiile, potrivit mirror.co.uk. Rosie a fost lăsată în baie cu fratele ei geamăn Mason pentru „perioade prelungite”, a fost informată Mold Crown Court din Țara Galilor, în prima zi a procesului lui Morris. 

Instanța a mai auzit că mama, care nu a fost în măsură să ofere o explicație clară pentru ce s-a întâmplat, a vorbit timp de aproape 50 de minute la telefon, în timp ce copiii ei erau în baie. Procurorul Oliver Saxby a declarat în fața juraților că Morris a deschis ușa de la baie pentru a-i verifica pe copii, dar nu mai făcuse acest lucru de ceva vreme.

Când a descoperit că fetița s-a înecat, Sarah a sunat o prietenă pe care o cunoștea de o lună pentru a-i spune că Rosie nu respiră și nu știe ce i s-a întâmplat. Ea a stat și atunci 10 minute la telefon, până când prietena ei a sfătuit-o să închidă telefonul și să sune la numărul de urgență. 

În loc să sune, Morris a ieșit în stradă ținând-o pe Rosie cu capul în jos și țipând după ajutor, lăsându-și băiatul în baie. Vecina ei a fost cea care a anunțat autoritățile. Sarah spune că înainte să iasă în stradă i-a făcut lui Rosie manevre de resuscitare. Ea spune că nu a lipsit de lângă copii atât de mult. Procesul în acest caz continuă. 

Sursa