mamaplus

O mamă atenționează: „Această plantă poate ucide un copil într-un minut”

-
//
17.06.2020

O plantă care se găsește foarte des în casele oamenilor, dar și în birouri este foarte periculoasă. Aceasta conține o otravă care poate ucide un copil într-un minut.

Este vorba despre Dieffenbachia, planta care irită ochii dacă seva ei intră în contact cu pielea. În cazuri rare, pot duce la deces.

Dieffenbachia este la origine o plantă tropicală. În cazul în care s-ar mesteca și înghiți aceste frunze, otrava ar acționa imediat asupra aparatului digestiv, provocând hemoragii interne.

O mămică avertizează cu privire la pericolul acestei plante:

„Aproape mi-am pierdut fiica, care a băgat o parte din frunzele plantei în gură. Limba ei s-a umflat până la punctul de sufocare. Această plantă cu pricina, frumoasă la prima vedere, dar care poate ucide”, mărturisește femeia.

În primul rând, aveți grijă la copii! Atunci când îi lăsați în casa cuiva, fiți atente la ceea ce e acolo! Locul trebuie să fie sigur și unde se pot juca. Aceasta conține otravă mortală, mai ales pentru copii. Poate ucide un copil în aproximativ un minut și un adult în maximum 15 minute.

Ar trebui să fie eliminată din grădini, birouri și locuințe. Dacă o atingeți, în orice caz, nu vă atingeți ochii, deoarece există pericolul de a orbi.