mamaplus

O localitate din Moldova ar putea intra în carantină din cauza numărului mare de pacienți COVID-19

-
//
12.01.2021

Situația din municipiul Hîncești devine din ce în ce mai critică, motiv pentru care autorităţile fac apel către locuitori. Primăria municipiului Hînceşti a anunţat totodată despre faptul că ar putea recurge la măsuri mai dure în timpul apropiat.

"Din păcate, numărul infecțiilor nu scade, venim cu apelul către DVS de a continua respectarea normelor de prevenire a Infecției COVID-19: păstrați distanța socială oriunde mergeți - la cumpărături, la bancă, etc. Protejați-vă, purtând mască și mănuși, dezinfectați-vă mâinele cât mai des mai posibil. În cazul în care vă simțiți rău, nu ezitați sa mergeți la medicul de familie. Venim cu acest apel pentru că zilnic are loc agravarea situației, numărul de infectați crescând tot mai mult, totodată fiind înregistrate și decese din cauza virusului SARS-COV2.", susțin autoritățile publice locale din Hîncești.

Totodată, Autoritățile Publice Locale au anunţat despre convocarea Comisia Situațiilor Excepționale, care vor recurge într-un final la închiderea piețelor, a centrelor funcționale, a cafenelelor și a barurilor, precum și a unor instituții.