mamaplus

O gravidă și-a pierdut bebelușul după ce medicii i-au spus să se trateze cu „paracetamol și o baie caldă”

0
//
13.10.2021

O femeie însărcinată spune că și-a pierdut bebelușul la câteva ore după ce personalul spitalului i-a spus să facă o baie caldă și să ia paracetamol pentru o sângerare apărută în săptămâna 39 de sarcină. ”Pierderea atât de tragică a Ameliei va fi ceva peste care nu vom trece niciodată”, a povestit femeia.

Sener Goodrum, în vârstă de 38 de ani, era însărcinată în 39 de săptămâni când a sunat la maternitatea Spitalului Royal Bournemouth din Anglia, în jurul orei 1 dimineața, raportând sângerări. Însă problema ei nu a fost considerată o urgență de cadrele medicale, care au sfătuit-o să ia un paracetamol și să facă o baie caldă.

Pentru că sângerarea a continuat, femeia a fost într-un final examinată de un obstetrician, în jurul orei 4.30, care a programat-o la o operație de cezariană de urgență. Deși starea gravidei era din ce în ce mai rea, operația de cezariană a început abia în jurul orei 7.30. Când a născut, bebelușul era în stare gravă, fiind nevoie de un ventilator pentru a-l ajuta să respire, scrie Mirror.

A fost transferat la unitatea neonatală, dar, din păcate, a murit în brațele mamei sale opt ore mai târziu.

După moartea bebelușului lor, tânăra mamă și soțul ei și-au făcut o misiune din a scoate la iveală ce nu a funcționat în acea dimineață tragică pentru ei. Recent, o anchetă a scos la iveală ”o încălcare a obligațiilor” cadrelor medicale din spital, care ar fi trebuit să trateze sângerarea femeii drept o urgență.

Spitalul și-a recunoscut vina

De asemenea, raportul arată că a existat ”un eșec” în a recunoaște mai repede frecvența cardiacă anormală a bebelușului și de a efectua operația de cezariană.

”Pierderea atât de tragică a Ameliei va fi ceva peste care nu vom trece niciodată. De-a lungul sarcinii noastre am fost atât de încântați și abia așteptam să ne întâlnim fetița. Când am început să sângerez am știut că ceva nu este în regulă. Am fost atât de ușurați când Amelia s-a născut în cele din urmă, dar a fost sfâșietor să văd starea în care se afla. Nu putea respira corect și era palidă. Pierderea ei doar câteva ore mai târziu a fost absolut devastatoare. Să știm că nu o vom vedea niciodată crescând este insuportabil. Tot ce sperăm acum este că lecțiile sunt învățate, astfel încât alții să nu fie nevoiți să treacă prin ceea ce avem noi”, a transmis femeia.

mamaplus