mamaplus

O gravidă a murit de COVID-19 după ce s-a tratat singură acasă

-
//
06.10.2021

O gravidă în vârstă de 32 de ani, din Oradea, România, a murit în luna a şaptea de sarcină după ce a fost infectată cu COVID-19. Femeia, care mai avea alți patru copii acasă, nu era vaccinată şi timp de o săptămână s-a tratat singură la domiciliu.

„Mi-a spus doctorul: «E însărcinată doamna, o să îi dau medicamente cu risc». I-am spus să o salveze că am patru copii", a declarat soțul femeii.

Femeia nu a mers la medic la primele semne ale bolii, deşi avea dificultăți de respirație. 

„Pacienta s-a prezentat în serviciul de urgență acuzând o patologie specifică COVID şi menționând că de şapte zile se tratează acasă considerând că este o patologie pe care o poate gestiona singură", a spus Lucia DIana, director medical la Spitalul Județean din Oradea.  

În primă fază, a fost internată la maternitate. Starea i s-a înrăutățit rapid şi a fost adusă înapoi la Spitalul Județean, în secția de Terapie Intensivă. A murit după 10 zile. 

Toate cele 59 de paturi ATI COVID din Oradea sunt ocupate. În spitalul Municipal, din 170 de pacienți internați, doar 17 sunt vaccinați. 

Niciunul dintre ei nu a ajuns la ATI. 

„Nici nu ne putem aştepta să avem paturi libere, deoarece la ritmul de creştere din momentul de față nu putem vorbi de un val, ci de un tsunami”, a declarat Laurențiu Chiană, managerul Spitalului Municipal din Oradea.