mamaplus

O gravidă din Căușeni, aflată în travaliu, a rămas blocată în nămeți în drum spre maternitate

-
//
28.01.2021

O femeie însărcinată a rămas blocată între nămeți în raionul Căușeni. Femeia se deplasa la spital, fiind în ultimul termen de sarcină și urmând să aducă pe lume bebelușul.

Din cauza condițiilor meteorologice, aceasta nu reușea să ajungă la instituția medical la timp. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), salvatorii au interveni, iar viitoarea mămică a fost deblocată și transportată la spital, unde a adus pe lume, în mai puțin de o oră de la operațiune, o fetiță perfect sănătoasă.

Tot în Căușeni, două ambulanțe cu pacienți nu au făcut față ninsorii. Una dintre ele a derapat chiar în centrul raional, iar alta s-a împotmolit în omăt în localitatea Chircăiești. În vehicule se afla cinci bolnavi, care au ajuns la spital după deblocare.

O altă ambulanță, potrivit IGSU, nu a putut trece de nămeții care s-au format pe traseul din localitatea Burlăceni, raionul Cahul. În scurt timp acesta a fost tractată de un echipaj de salvatori.

Totodată, în Găgăuzia pompierii au deblocat 20 de autovehicule  în care se aflau 35 de oameni, iar în orașul Cimișlia – un autocar de rută internațională cu 15 pasageri la bord.

Potrivit IGSU, în total, peste 170 de vehicule au fost deblocate pe traseele din țară, fiind efectuate lucrări complexe de tractare și deblocare a mașinilor de mare tonaj, ambulanțelor dar și a autoturismelor care au rămas prinse în nămeții de pe drumurile din centrul și sudul țării. Cele mai multe operațiuni au avut loc pe traseele  din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Cahul Taraclia, UTA Găgăuzia, Anenii Noi, Criuleni, Cimișlia și municipiul Chișinău.