mamaplus

O fetiță a rămas însărcinată la 11 ani, după ce a fost violată de bunicul vitreg

-
//
27.10.2021

O poveste halucinantă petrecută în Bolivia o are ca protagonistă pe o fată de 11 ani. Tânăra a rămas însărcinată, după ce a fost violată de bunicul vitreg, care este cu 50 de ani mai mare. Deşi inițial au luat în calcul această variantă, familia refuză acum să o lase să avorteze.

Tânăra, al cărei nume nu a fost făcut public de către autoritățile din Bolivia este însărcinată acum în 21 de săptămâni, iar părinții săi refuză să o lase să facă avort, scrie Daily Mail. Ea ar fi fost violată de bunicul patern vitreg, care este cu 50 de ani mai mare decât ea.

Incidentul s-a petrecut în oraşul Yapacani de lângă Santa Cruz, situat în centrul țării.Deşi inițial familia acceptase ca fata să facă avort, în timpul weekendului părinții s-au răzgândit şi au semnat acordul pentru ca aceasta să continue sarcina.

Ana Paola García, reprezentantă a Centrului pentru Femei din Bolivia, a declarat că tânăra i-a spus uneia dintre verișoarele ei că „a simțit mișcări ciudate în burtă”. Aceasta ar fi transmis acest lucru, mai departe, mamei sale care a descoperit că nepoate ei este însărcinată. Familia a depus plângere împotriva bărbatului care a agresat-o pe copilă.

Ana Paola Garcia spune însă că fetița "nu vrea să fie mamă" şi consideră că tot ceea ce se întâmplă cu bebeluşul nenăscut poate fi considerat drept o crimă. Ea a adăugat că victima a primit deja mai multe medicamente care să o ajute la întreruperea sarcinii, ceea ce i-ar putea afecta sănătatea copilul.

Anul trecut, în Bolivia, au fost înregistrate aproape 40.000 de naşteri ale fetelor care nu împliniseră vârsta majoratului, ceea ce înseamnă o medie de 109 fete care au născut zilnic pe întreg teritoriu țării. „Această situație este alarmantă, violența sexuală încă afectează Bolivia și fetele continuă să fie principalele victime. Avortul este legal în Bolivia din 1970, în cazuri de presupus viol sau agresiune sexuală.