mamaplus

O fetiță a murit în spital, rugându-i pe medici să nu o facă bine, ca să nu se întoarcă acasă la părinți

-
//
30.12.2020

Fetița în vârstă de 7 ani a fost internată la spital pe 21 august, fiind victimă a abuzurilor și violenței domestice, și a murit la începutul acestei săptămâni, după 4 luni de terapie intensivă. Cazul ei a provocat indignare în rândul comunității, nu numai din cauza gradului de violență la care a fost supusă acasă, fiind internată cu un plămân perforat și arsuri de țigări în diferite părți ale corpului, ci și pentru că a fost a treia oară când a fost tratată după acte de violență, fără ca autoritățile să acționeze împotriva celor responsabili.

Cazul a avut loc într-o localitate din Mexic. Micuța Yaz nu mai voia să se întoarcă acasă, unde era victima unor abuzuri inimaginabile.

Rafael N. și Alejandra Viridiana N, tatăl și mama copilei, au fost reținuți din 26 august, în timp ce Mónica, mama vitregă, a fost închisă pe 5 octombrie. Cei trei au fost acuzați că au maltratat-o ​​pe fată, care a suferit și abuzuri sexuale, din partea unui unchi care este încă în libertate.

Și sora de 3 ani a lui Yaz a murit. Pe rețelele sale de socializare, activista Frida Guerrera a deplâns moartea fetiței și a reproșat ineficiența autorităților, care nu au acționat la timp pentru a opri abuzurile repetate asupra lui Yaz și nici nu au împiedicat moartea surorii ei de 3 ani, Mitzi. Aceasta s-a stins pe 28 iunie, fără ca autoritățile să investigheze decesul ei.

Părinții fetițelor erau separați din iunie 2019 și Yaz locuia cu tatăl ei și cu noua parteneră a acestuia Monica, fără ca mama ei să aibă permisiunea de a o vedea. Sora mai mică, Mitzi, a locuit cu Alejandra, mama fetelor, dar tatăl a luat-o la începutul lunii iunie, după ce a câștigat un proces de custodie. Pe 28 iunie, Mitzi a murit, fiind găsită fără suflare în pat.

Frida Guerrera a cerut ca, pe lângă condamnarea celor vinovați de maltratarea lui Yaz, ar trebui să fie trase la răspundere autoritățile Parchetului din Puebla, care nu și-au făcut treaba în cele două ocazii anterioare în care fata a fost internată în spitale cu semne de maltratare și abuz.

Până acum, Parchetul nu a raportat deschiderea unui proces intern pentru a stabili dacă a existat neglijență din partea oficialilor în acest caz.