mamaplus

O fetiță infectată cu COVID-19 s-a internat singură în spital pentru a-și proteja mama bolnavă

-
//
29.07.2020

O fetiță de 12 ani s-a infectat cu noul coronavirus, a decis singură să meargă la spital. Nu pentru că se simțea rău, ci din dragoste pentru mama ei. Femeia, grav bolnavă a rămas acasă, acolo unde o eventuală infectare i-ar fi produs un rău iremediabil. Medicii au rămas impresionați de acest caz unic. Cazul a avut loc în Oradea, România.

Fata trăiește cu mama ei, care suferă de o boală grea. În urmă cu doi ani, femeia a fost diagnosticată cu o afecţiune oncologică gravă, a fost operată, iar acum face chimioterapie. O infectare cu COVID-19 îi putea fi fatală.

După o ieșire în oraș cu o prietenă la o terasă, fetița a fost confirmată cu noul coronavirus. Ancheta epidemiologică a dus la un test pozitiv pentru fată și negativ pentru mama ei. Pentru că era asimtomatică, adolescenta ar fi putut să rămână în izolare la domiciliu. Ea însă a decis să-și protejeze mama bolnavă și a decis să se interneze în spital.

La câteva zile după internare, fata a început să manifeste semne uşoare ale bolii. Medicii infecţionişti din Oradea au colaborat foarte bine cu ea. A acceptat să i se ia sânge şi să fie investigată tomografic.

Starea de sănătate a fetiţei s-a ameliorat, astfel că probabil sâmbătă ea va fi externată.

Copila are o poveste tristă de viaţă. S-a născut fără tată, care a murit într-un accident rutier când mama ei era însărcinată în luna a treia. Cele două sunt singure şi au grijă una de cealaltă.