mamaplus

O fetiță infectată cu COVID-19 a căzut de la fereastra blocului în care locuiește

-
//
25.01.2021

O fetiță în vârstă de opt ani, infectată cu Sars-CoV-2 și aflată acasă în izolare, a căzut de la etajul unu al blocului în care locuia. Copila a fost dusă cu un elicopter SMURD la un spital din Iași, unde medicii o supraveghează. Mama spune că micuța se juca în camera ei și nu știe cum a ajuns să se prăbușească în gol.

Cazul a avut loc în județul Vaslui din România. Copila şi mama ei, ambele infectate cu SARS-COV2, se aflau în izolare, acasă. Femeia a fost cea care a sunat disperată la 112 şi a anunţat că fata s-a prăbuşit de la etajul 1. Echipajul medical ajuns la fața locului a transportat-o pe minoră la Spitalul din Huși. Însă doctorii au decis să o transfere la Iaşi și a fost solicitat un elicopter SMURD.

„Bilanţul paraclinic şi imagistic relevă doar leziuni uşoare, dar datorită potenţialului de agravare, fetiţa va rămâne internată în Anestezie şi Terapie Intensivă, pentru supraveghere”, susține Dr. Lavinia Ionescu, medic ATI la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

Fetiţa va fi îngrijită în secţia pentru pacienţi cu COVID-19. Între timp, poliţiştii au început cercetările pentru a afla cum s-a petrecut totul.