mamaplus

O fetiță dispărută acum 6 ani a fost găsită după difuzarea unui serial Netflix. Unde s-a aflat minora și cine a răpit-o

-
//
19.05.2023

Sâmbăta trecută, în Carolina de Nord, a fost descoperită în viață o fată în vârstă de 15 ani, originară din Illinois, care fusese răpită de mama ei acum șase ani. Această poveste a fost prezentată într-un episod al serialului Unsolved Mysteries de pe Netflix acum circa un an. 

mamaplus

„Sunt foarte bucuros că fiica mea, Kayla, este în siguranță acasă”, a declarat tatăl fetei, Ryan Iskerka, într-un comunicat emis de Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploați, transmite b1

Kayla Unbehaun, în vârstă de nouă ani în momentul dispariției sale în 2017, a dispărut alături de mama sa, Heather Unbehaun, care nu avea dreptul de custodie. Potrivit unei hotărâri judecătorești, Heather Unbehaun ar fi trebuit să o ducă pe Kayla la tatăl său pe data de 5 iulie. Ultima dată când fetița a fost văzută a fost în ziua de 4 iulie, împreună cu mama sa, după parada de Ziua Națională.

Conform unor martori, pe 4 iulie s-a observat cum Heather Unbehaun încărca bagaje în mașină. Potrivit rudelor, aceasta plecase într-o excursie în statul Wisconsin. Cu toate acestea, când mama și fiica nu s-au întors a doua zi, Iskerka a decis să contacteze poliția.

„S-a descoperit că toate conturile de pe rețelele sociale ale lui Heather au fost șterse, iar telefonul a fost închis”, a declarat atunci Iskerka, care a declarat-o pe fiica lui persoană dispărută.

În urma dispariției lui Kayla și a lui Unbehaun, procurorii din Kane, Illinois, au emis un mandat de arestare pentru Unbehaun. Această situație a făcut parte dintr-un documentar al seriei Unsolved Mysteries în noiembrie 2022, care a prezentat mai multe cazuri de presupuse răpiri de către membrii familiei. Săptămâna trecută, într-un magazin din Asheville, Carolina de Nord, o femeie care tocmai urmărise acest documentar a recunoscut-o pe Unbehaun și a sunat la poliție pentru a anunța descoperirea sa.

Sâmbătă, poliția din Asheville a arestat-o pe Unbehaun, iar aceasta urmează să fie extrădată în Illinois. Potrivit NBC, Kayla se află în prezent în custodia serviciilor sociale din Carolina de Nord, însă va reveni la familia sa din Illinois.