mamaplus

O fetiță din Fălești a făcut pneumonie după ce medicul a refuzat să o consulte acum o săptămână

-
//
10.03.2021

Un medic de familie din raionul Fălești a refuzat să consulte o fetită în vârstă de 6 ani, cu simptome de răceală, din cauza pandemiei. La centrul medical din satul Scumpia s-a adresat Liliana Prodan, împreună cu nepoțica sa care se simțea rău, scrie jurnal.md.

„Medicul de familie mi-a zis: am intrat în contact cu persoane infectate și nu am dreptul să vă primesc”! Cu o săptămână în urmă am luat-o de la grădiniță pe Paula. Avea dureri în gât și am mers la medicul de familie dar, acesta nu a ieșit din cabinet. Sora medicală, fără să o asculte, ne-a zis că, dacă eu știu ce medicamente o ajută mai bine când tușește, să îi spun, iar dânsa ne va prescrie rețeta”, spune bunica fetiței.

Fetița a primit antibiotice și alte medicamente, dar starea ei s-a agravat pe data de 7 martie.

„La ora 1:00 noaptea eu am chemat ambulanța deoarece ea se înnădușa. Medicul care a venit a ascultat-o și zis că se aude ceva la plămâni. Trebuie neapărat să mergem să vedem care este problema”, a continuat femeia.

A doua zi au mers la punctul medical, dar medicul de familie a refuzat din nou, invocând același motiv.

„Am insistat să-mi dea îndreptare la radiografie și am mers la Fălești. Am făcut, tot acolo un medic ne-a consultat și a zis că are pneumonie la ambii plămâni. Am avut mare noroc de ea, am primit și un tratament pe care să îl urmăm. Dar, dacă nu vedeam ce are, pe urmă se agrava boala și eu ca bunică trebuia să răspund.

Am revenit înapoi în sat, la punctul medical, dar au ieșit doar surorile medicale și au zis că, ceea ce pot face ele e să îi pună o injecție, dar eu făcusem înainte. Am făcut gălăgie, am cerut explicații cum așa copilul de la o durere în gât a ajuns să facă pneumonie la ambii plămâni, timp de o săptămână. Dar, nu am primit nici un răspuns de la ele. Eu nu sunt doctor ori soră medicală ca să știu ce medicamente să îi dau”, s-a plâns femeia.

Deocamdată medicii de la centrul medical din satul Scumpia nu au venit cu o reacție referitor la acest caz.