mamaplus

O fetiţă din Chișinău a ajuns la reanimare după ce a fost mușcată de un câine maidanez

-
//
23.06.2021

O fată de 10 ani din sectorul Ciocana al capitalei a ajuns la spital după ce a fost mușcată de un câine. Mama acesteia mărturiseşte că incidentul s-a produs luni seara când copila se întorcea acasă de la plimbare.

"Era vizavi de casă noastră, ea trebuia să treacă trecerea pentru pietoni şi în acest moment câinele a muşcat-o. Era speriată, chiar în acea noapte a visat că a muşcat-o din nou câinele.”, mărturisește femeia.

Ea povesteşte îngrozită că a doua zi dimineaţa a aflat de la medic că, dacă timp de 24 de ore fiicei sale nu i se va administra un vaccin, viața ei va fi în pericol.

"Toate aceste doze o să i se administreze timp de o lună. Noi trebuie să le administrăm neapărat în reanimare, deoarece copilul este alergic, să stea sub supravegherea medicilor, iar după administrarea vaccinului mai trebuie să stăm încă patru, cinci ore.", a mai adăugat mama copilei.

Vecinii femeii spun că se tem şi ei să circule prin zona intersecției străzilor Mihail Sadoveanu şi Petru Zadnipru din cauza haitelor de maidanezi. Ei afirmă că s-au adresat şi la autorități, dar că acestea nu au intervenit în niciun fel.

Vicepretorul sectorului Ciocana, Elena Triboi, spune că este la curent cu această problemă. Ea menționează că, potrivit regulamentului pentru întreținerea animalelor fără stăpân, doar câinii agresivi pot fi capturați. După ce echipa noastră de filmare a sesizat Pretura sectorului Ciocana, instituția a intervenit pe lângă Direcția Generală Locativ-Comunală pentru prinderea animalului agresiv. Potrivit Agenției Naționale pentru siguranța Alimentelor, cinci mii de oameni au fost muşcați de câini în 2020.