O fetiţă de un an şi zece luni a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a opărit cu apă fierbinte

O fetiţă de un an şi zece luni a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a opărit cu apă fierbinte

-
//
28.08.2017

O fetiţă de un an şi zece luni a ajuns în stare gravă la spital, cu arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului. Micuţa a ajuns în această stare după ce peste ea s-a vărsat un vas cu apă fierbinte.

O fetiţă de un an şi zece luni a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-a opărit cu apă fierbinte

Nenorocirea a avut loc vineri în satul Roşcani, din raionul Străşeni. Copila a fost internată la Spitalul Clinic Republican pentru copii "Emilian Coţaga" din Capitală. 

Potrivit medicilor, fetiţa a ajuns la spital în stare extrem de gravă, însă acum este conştientă și poate respira fără ajutorul aparatelor.

"Copilul internat în stare extrem de gravă, critică, şoc termic gradul III. La moment starea pacientului rămâne foarte gravă, luăm în consideraţie amploarea şi profunzimea leziunilor termice. Continuă terapia complexă în secţia reanimare", a spus chirurgul-pediatru a spitalului "Emilian Coţaga", Igor Calmațui.

Un caz similar s-a produs acum două săptămâni la Briceni. O fetiţă de doi ani şi zece luni a suportat arsuri pe 60 la sută din suprafața corpului şi va fi supusă unei intervenţii chirurgicale.

"Starea pacientei este stabilă, continuă tratamentul în secţia de reanimare, dar sunt prezente leziuni termice profunde de gradul III B. Va necesita intervenţii chirurgicală aproximativ la a treia săptămână post traumă", a mai precizat chirurgul-pediatru.

Avocaţii susţin că uneori le este greu să stabilească dacă aceste de incidente au loc din imprudenţă sau intenţionat.

"Mama este alături, dar viaţa este viaţă şi oferă cazuri în care ştiţi imaginaţia câteodată nu poate să le prevadă. Sunt şi de asemenea cazuri când chiar este destul de greu să spui este reponsabilitatea şi este răspunderea părintelui", a spus consultantul "Avocatului Poporului", Dumitru Dorea.

Anual, în Moldova, aproape 800 de copii ajung la spital cu arsuri. Până la 150 dintre ei sunt aduşi în stare gravă.

Sursa: publika.md