mamaplus

O fetiță de un an din Moldova, transportată cu ambulanța SMURD la București pentru o operație la creier

0
//
04.06.2020

În seara zilei de 3 iunie un echipaj SMURD din sudul țării a efectuat o operațiune transfrontalieră terestră pentru transportarea din Republica Moldova în România a unui copil în vârstă de 1 an și 5 luni care avea nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală.

Potrivit IGSU fetița a fost internată la Spitalul Clinic pentru copii nr.3 “Valentin Ignatenco” din capitală. Aici medicii au luat decizia de a fi transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S Curie” din București pentru o intervenție chirurgicală urgentă în urma unei complicații severe la creier.

La ora 20:40 echipajul SMURD din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Cahul în comun cu Serviciul Republican Aviasan au preluat mica pacientă și au pornit la drum. Pe parcursul transportării, copilul a fost strict monitorizat de echipa de medici și paramedici. În dimineața de 4 iunie la ora 2:52 echipajul terestru din Republica Moldova cu ambulanța de terapie intensivă de tip C-1 a ajuns la București, fără ca pacienta să suporte complicații.

Copilul a fost predat medicilor români pentru ulterioare îngrijiri. Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 aceasta este a șasea intervenție transfrontalieră terestră SMURD pentru cetățenii Republicii Moldova.