mamaplus

O fetiță de 9 luni a decedat la Spitalul din Strășeni. Părinții spun că aparatul de oxigenare nu funcționa bine

-
//
07.07.2020

O fetiță de nouă luni a decedat după ce a fost adusă la Spitalul din Strășeni, informează protv.md. Părinții cred că micuța nu a putut fi salvată din cauza aparatului de oxigenare care nu funcționa bine. Administrația susține că nu este adevărat și că medicii au făcut tot ce le-a stat în puteri, dar nu au putut scăpa cu viață copilul pentru că a fost adus prea târziu.

Mama fetiței spune că aceasta se simțea bine pe tot parcursul săptămânii, dar în ultimele două zile a făcut febră. Când temperatura corpului a crescut brusc, femeia a chemat ambulanța.

„Am venit cu ambulanța, pe drum i-a pus oxigen, cum era palidă, i-au pus oxigen și și-a revenit. Avea puțină putere în mâini. Am ajuns la spital, am fugit între două spitale. Acolo am dat copilul, mi-au spus să ies afară, am așteptat două ore, peste două ore au ieșit și mi-au spus că copilul a decedat”, spune Tatiana, mama bebelușului.

Femeia susține că fetița a fost conectată la aparatele de oxigenare din instituție, însă acestea se deconectau periodic.

„Au pus-o într-o cameră fără aparate, fără nimic, doar oxigen. Umblau de fiecare dată la balonul cu oxigen și dădeau mai încet și mai tare și spuneai că acesta dă drumul și nu vine bine oxigenul. Am fugit după medici, după injecții. După ce mi-au spus că copilul a decedat, o doamnă i-a spus unei asistente să cheme inginerul să repare butoiul cu oxigen”, povestește femeia.

Ulterior, medicii i-au spus că fetița suferea de pneumonie acută, dar Tatiana afirmă că a fost săptămâna trecută la medicul de familie, iar fetița era perfect sănătoasă.

„Nu pot înțelege cum în două zile să facă penumonie acută. Chiar acum marți am fost, medicul a ascultat-o, mi-a spus că totul e bine. Se auzea, nu avea muci, nu tușea, respira foarte bine și pe nas, și pe gură”, mai spune Tatiana.

Potrivit directoarei spitalului, copilul a fost adus într-o stare extrem de gravă, iar medicii au luptat pentru viața lui. Ea a negat că aparatul de oxigenare nu ar funcționa bine.