mamaplus

O fetiţă de 9 ani a murit după ce a căzut cu rolele și s-a lovit grav la cap

-
//
19.05.2020

O fetiţă de doar 9 ani dintr-o localitate din județul Argeș, România, și-a pierdut viața după ce a căzut cu rolele. Tragedia s-a produs duminică seara. Într-un moment de neatenție, fetița a pierdut echilibrul și s-a prăbușit în mijlocul străzii. În urma căzăturii, copila s-a lovit la cap şi a fost transportată în stare gravă la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde nu a mai putut fi salvată, scrie Adevărul.

Iustina V. era elevă în clasa a III-a la o şcoală din oraşul Ştefăneşti, iar duminică ieşise la plimbare cu rolele. La un moment dat, fetiţa a căzut şi s-a lovit cu capul de ciment. Mai mulţi martori oculari au sunat la 112, iar o Ambulanţă a venit după câteva minute.

Micuţa, care suferise o comoţie cerebrală puternică, a fost transportată de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, iar medicii au încercat timp de câteva ore să îi salveze viaţa. Iustina a fost supusă unei intervenții neurochirurgicale, însă, din păcate, la scurt timp de la operație, a murit. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor, fetiţa a încetat din viaţă duminică noaptea.

În acest context părinții sunt atenționați să se asigure ca cei mici să fie echipați corespunzător atunci când se dau cu rolele – cu cască de protecție, cotiere și genunchiere. Totodată, copiii ar trebui să practice această activitate în parcuri sau zone speciale în care nu există pericol de accidentare.