mamaplus

O fetiță de 9 ani a murit acasă, după ce i s-a făcut rău. Autopsia spune că a avut COVID-19

-
//
15.03.2021

Poliția a declanșat o anchetă în cazul unei fetițe de 9 ani care a murit în data de 11 martie, după ce s-a înecat cu vomă. În urma autopsiei s-a stabilit că fata era infectată cu virusul SARS-CoV-2. Tatăl fetiţei a sunat la 112, în dimineaţa zilei de 11 martie, sesizând că fiica sa și-a pierdut cunoștința. La locul solicitării a mers un echipaj SMURD, care a încercat fără succes manevre de resuscitare, fiind declarat decesul. Cazul a avut loc într-o localitate din județul Bistrița-Năsăud din România.

Având în vedere că era vorba despre o moarte suspectă, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița. La autopsie, s-a descoperit că fetița era infectată cu SARS-CoV-2, însă cauza principală a decesului a fost una mecanică, respectiv s-a înecat cu vomă.

Cazul a fost raportat pe platforma COVID-19, familia fetei a fost plasată în carantină, iar în prezent se aşteaptă rezultatul examenului anatomo-patologic, pe baza căruia se va decide dacă decesul fetiței va fi sau nu inclus în lista celor produse în context COVID.

Directorul DSP a adăugat că la începutul acestei săptămâni vor fi testaţi şi colegii de clasă ai fetiței decedate, respectiv o clasă a doua de la şcoală, urmând să fie dispuse măsuri în funcție de rezultate.